top of page

Vaillant Kombide Tamir Edilen Parçalar

Vaillant Kombide Tamir edilen parçalar; Vaillant kombi içerisinde kombinin çalışarak randıman sağlaması için görev sağlayan birçok parçanın olduğu gibi kombi oluşumundan etkili olan birçok parçalar yer alır. Kombi içerisinde en küçük olan parçanın bile bugün önemli şekilde görevi bulunur. Vaillant kullanıcıları ise kombide herhangi bir sorun ile karşılaştıklarında kombi sorununun çözümlenmesinden ziyade karşılarına çıkacak masrafı merak ederler. Çünkü elektronik olan kombinin içerisinde yer alan parçaları oldukça önemli olduğundan dolayı masrafları da yüksek tutarsa olabilir. Hem sorunlardan bir an önce kurtulmak isteyen Vaillant kullanıcı bu durumda karşılarına çıkacak bütçelerini de düşünmek zorundadır. Kombi arızalarının tümünde kullanıcıların yanında bulunan bir firma olarak bütçelerinizi de göz önünde bulundurmaktayız. Bu nedenle Vaillant kombide tamir edilen parçalar hakkında sizlere bilgi sağlayacağız. Dilerseniz sizlere tamir olabilen parçalar hakkında kısaca bilgi verelim:

Elektronik Kart (Anakart): Kombi içerisinde yer alan elektronik kart kombinin beynidir. Kombi içerisinde bulunan parçaların görev yapabilmesi için tüm emirleri ana karttan alması gerekir. Anakart arızalı olduğu zamanlarda içerisindeki parçalar çalışsa dahi kombi emirleri ana karttan alamadığı için işlev sağlamaz. Bu nedende kombide ki en önemli olan parçalardan birisi olan ana kart arızalandığı durumlarda fiyatı da yüksektir. Bu nedenle tamiri yapılabilir ve yenisi gibi çalışarak sizleri zor durumda bırakmaz. Tamir işlemi yapıldığında Vaillant olarak 1 yıl hizmet garantisi sunmaktayız.

Pompa: Kombide ana karttan hemen sonra gelen ikinci önemli parçalar arasındadır. Kombide ki görevi devir daimi yapmak içindir yani sirkülasyonu sağlar. Parçada sorun olması halinde kombi hem sıcak su hemde petekleri ısıtma özelliğini kaybedebilir. Parçada sorun olması halinde ses yapma sorunları ve su akıtma sorunları gibi durumlar ortaya çıkabilir. Pompa tamirinin yapılması da mümkün olur. Aynı şekilde tamir işlemi sonrasında 1 yıl garanti verilir.

Fan: Vaillant kombide önemli olan bir diğer parçada fan motorudur. Fan motoru hermetik ve yoğuşmalı kombilerde yer aldığından dolayı bacalı tip kombilerde bulunmaz. Yoğuşmalı ve hermetik kombilerde hava akımına yardımcı olan parçalardandır. Brülörden temiz havayı çekerek yanma oluşumunu sağlar. Bu nedenle atık olan gaz fan motoru sayesinde dışarıya uzatılan boru ile atılır. Fan motorunun görevleri bunlardan ibarettir. Fan arızası karşımıza çıktığı zamanlarda kombinin ses yapması ve sıcak su vermeme sorunları ortaya çıkar. Bu nedenle tamiri yapılabilir parçalar arasındadır. 1 yıl da Vaillant tarafından hizmet garantisi verilir.

Üç Yollu Vana: Kombilerin çoğunluğunda bulunan ve önemli olan parçalarsan birisi de üç yollu vanadır. Bu parçanın kombide ki görevi sıcak su ve kalorifer ayrışımını yapmaktır. Mesela sıcak su kullanırken peteklerin ısınma durumu söz konusu olduğunda direk olarak karşımıza üç yollu vana arızası çıkar. Bunun yanı sıra kombide ses yapabilir. Parçanın tamiri elbette ki mümkündür. 1 yıl garanti verilerek uzman kişiler tarafından tamir uygulaması yapılır.

Gaz Grubu: kombinin ateşlemesini sağlamada görev yapan parçalardan birisidir. Parça arızalandığı durumda aynı şekilde tamiri yapılarak Vaillant kullanıcılarına sorunsuz şekilde teslim edilir.

Bugün sizlere Vaillant kombide tamir edilen parçalar hakkında bilgi vermiş bulunuyoruz. Her zaman Vaillant kullanıcılarını bloğumuzda bilgilendirmeye devam edeceğiz.


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page