top of page

Vaillant Kombide Kaloriferlerin Isınmaması

Vaillant kaloriferlerin ısınmaması; Özellikle kış aylarında meydana gelen ve her zaman kullanıcıların zor zamanlar yaşamasını sağlayan sorunlar arasında kaloriferlerin ısınmama sorunları yer alır. Kaloriferler ısınmadığı zaman kullanıcılar kış aylarında özellikle zor zamanlar yaşayabilir ve ısınma ihtiyaçlarını karşılayamazlar. Peki ne gibi durumlar olduğu zaman peteklerin ısınmama durumu söz konusu olabilir. Bugün sizlere bu bloğumuzda peteklerin ısınmama sorunlarından bahsedeceğiz.

Kaloriferlerin ısınmadığını fark eden kombi kullanıcıların yapmaları gereken bazı adımlar söz konusu olur. Bu adımlardan biriside kombinin kış konumunda olup olmadığıdır. Kombinin kalorifer konumunda olmaması sonucunda peteklerin ısınmaması doğal olarak karşımıza çıkan sorunlardandır. Kalorifer ayar düğmesi üzerinde sıcaklık ayarını yükselttiğinizde kombi istediğiniz sıcaklığı sizlere sağlayacaktır. Kombi bakımının önemli olduğu kadar da petek temizliği de önem taşır. 3 yılda bir yapılması gereken tesisat temizliği kullanıcılar tarafından düzenli bir şekilde yapılmazsa peteklerin ısınmama durumu da bu nedenle ortaya çıkar. Kaloriferlerinizin düzenli olarak ısınmasını sağlamak için bu işlemi mutlaka ihmal etmeden yaptırınız. Çünkü zamanla kaloriferler içerisinde yer alan kireçlenmeler sonucunda petekler istenilen sıcaklığı sağlayamayabilir. Peteklerin ısınmamasında tek sebep tesisat temizliğidir demek de doğru olmaz. Kalorifer filtresinin tıkalı olması da bir diğer nedenler arasındadır. Kalorifer filtresinin tıkanması da peteklerin ısınmama nedenleri arasında yer alır. Kalorifer filtresini tüm kullanıcılar kolay bir şekilde temizleyebilirler. Kalorifer dönüş vanası sağ tarafta kalan boru içerisinde yer alır. Tabi bu durum tesisat döşemelerine göre de değişebilir. Kalorifer dönüş borusu içerisinde yer alan kalorifer filtresini çıkartarak yalnızca su altına tutmanız ve herhangi bir tel fırça ya da diş fırçası ile temizlemeniz doğru olur. Temizleme işlemi yaparken herhangi bir deterjan kesinlikle kullanmamanız gerekir. Yalnızca su altında tutmanız temizlemenize yardımcı olur. Bizler kalorifer filtre temizliğini genel olarak kombi bakımı esnasında temizlemekteyiz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi düzenli aralıklar ile sizlerde bu işlemi kolay bir şekilde kendiniz halledebilirsiniz.

Yaşadığınız sorunun hangi nedenden dolayı kaynaklandığını yalnızca uzman teknisyenler tarafında belirlenir. Sizlere her daim kusursuz hizmet sağlayan Vaillant çalışanları her zaman sizlere yardımcı olabilmek adına çalışmalarını devam ettirmektedir.


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page