top of page

Vaillant Kombiye Su Basma

Kombiye yapılan müdahalelerin geneli servis ekipleri tarafından gerçekleşir. Kombi her zaman için servis müdahalesi ister demek mümkün olmaz. Mesela kombiye su basma… Bu işlemi uzman ekip yerine müşteri yapmalıdır. Bunun için servisi aramanıza gerek yoktur. Vaillant kombiye su basma konusunda servis yardımı alırsanız boşu boşuna servis bedeli ödemiş olursunuz. Bizler sizlere kombi firması olarak Vaillant kombiye su dolumu konusunda yardımcı olacağız.

Vaillant kombi cihazına su basma işlemi için öncelikle kombinin basıncının düşük olması gerekmektedir. Kombi basıncı düşük değilse yani 1 bardan az değilse kombiye su basmanıza gerek yoktur. Yani kombi bu durumda olması gereken basınç seviyesindedir suya da ihtiyacı yoktur. Kombi basıncı 1 barın altına düşmediği sürece su basımı gerçekleştirmeyin. Aksi durumda kombiye fazla su basılmış olur. Kombi ise bu durumda içinde bulunan suyu dışarı atmak durumunda kalır ki su akıntısı meydana gelir. Bu nedenle önerimiz kombi basıncı düşük olursa su basmanızdır. Şimdi sizlere kombiye su basma konusunda bilgiler sunalım. İşlem kombide ancak doldurma musluğu ile yapılabilir. Doldurma musluğu arızalı ya da kırık ise kombiye su basılamaz. Doldurma musluğu kombinin hemen alt kısmındadır. Genellikle kombi altında ve kombinin ön kısmında bulunur. Renk bakımından kombi çeşidine kombi marka modeline göre mavi siyah ya da gri olabilmektedir. Kombi altında bu renklerde ve kelebek, çevirmeli musluk veya L şeklinde bir parça görürseniz doldurma musluğu olduğunu anlayabilir ve hemen musluğu çevirerek su basma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Kombiye su basıldığını nasıl anlayabilirsiniz? Kombinin düşük basıncını gösteren göstergede ilerleme olur. Ve kombiden su sesi geldiğini de görürsünüz. İşlem sonrasında anlayabilirsiniz ki kombiye su basacağınız doldurma musluğunu buldunuz.

Kombiye bu şekilde 1,5 basınç değerine kadar su basın. Sonrasında kombi direk ateşleme sesi çıkartacaktır. Yani kombiye su dolduğu için kombi çalışmasını sağlayacaktır. İşlemi bu şekilde tamamladıktan sonra doldurma musluğunu ters tarafa doğru çevirin ve kapatın. Doldurma musluğunun açık kalması kombi basıncını yükseltir ve kombi su akıtabilir. Doldurma musluğunu kapatmayı unutmayın. İşlemi yapamadıysanız da merkezimizi arayarak yardım isteyin.


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page