top of page

Vaillant Kombide F28 Arızası

Vaillant kombi kullanıcılarını bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bu yazımızda sizlere karşınıza çıkma ihtimali her zaman için yüksek olan, kimi tüketicilerin yaşadığı kimi tüketicilerin de duyup bilgi almak istediği bir arıza kodu hakkındaki bilgileri sunacağız. Vaillant kombi kullanıyorsanız her zaman bilmeniz gereken bir arıza kodudur f28 arızası… Vaillant kombide f28 arızası neden yaşanır? Vaillant f28 hatasında neler uygulanabilir? Bu durumda hangi parçalarda sorun olabilir ya da ne tür uygulamalar yapılabilir? Kullanıcı olarak direk servisi arayıp yardım mı almak gerekir yoksa servis öncesinde yapılacaklar var mıdır? Bu konudaki bilgileri aktaralım ki konu ile alakalı teknik açıdan bilginiz olabilsin…

Vaillant kombide f28 hatası ile karşılaştığınızda bu cihazın ateşleme sisteminde sorun olduğunu bildirir. Cihazın ateşleme sisteminde sorun olmasının yanı sıra daire içinde kontrol etmeniz gereken bazı işlemler de olabilir. Mesela Vaillant kombilerin su olmadan ve gaz olmadan çalışmayacağını ateşlemeyi yapamayacağını düşünerek hareket etmeniz gerekir. Bu nedenle de öncelikle dairenizde gaz var mı diye bir kontrol etmenizde fayda vardır. Ocağınız da doğalgaz ile çalışmakta ise ocağınızı çalıştırın. Ocakta da bir çalışma yok ise bu durumda dairenize gaz gelmiyordur ve Vaillant kombinin bu hata kodunu verme sebebi budur. Kapı dışına çıkarak vanaya bakın. Kapalı ise açın. Mühürlü ise fatura ödenmediğinden gazınız kesilmiş olabilir. Açık olmasına rağmen ocak da Vaillant kombi de çalışmıyor ise bu durumda bölgede çalışma olabilir doğalgaz firmasından bilgileri ve yardımları alabilirsiniz. Ocak çalışmasına rağmen Vaillant kombide bu sorun devam ediyor ise dairede gaz olmasına rağmen cihazda sorun olduğu anlamına gelir. Bu durumda da yapılması gereken şey cihazın su basıncına bakmaktır. Basınç düşük ise yani 1 barın altında ise cihaza su basın. Normal değerde ise cihazı 3 kez resetleyin.

Uygulamalara rağmen hala bir sonuç alamıyorsanız bu durumda servisi arama vakti gelmiş demektir.

Vaillant Servisi ile görüşerek yardımları almanız gerekmektedir. Bu gibi durumlarda cihazda ateşleme sorunu vardır ve bu duruma etmen olabilecek birçok parça bulunmaktadır. Bu açıdan da en iyisi işi uzmanına bırakmaktır. Bu arıza durumlarında genelde Vaillant kombilerde; ateşleke elektrodunda, iyonizasyon elektrodunda, elektronik kartta ya da gaz valfinde sorun olabilmektedir. Net teşhis ve çözüm için de uzman ekibin görmesi gerekmektedir.


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page