top of page

Vaillant F29 Arızası

Vaillant kombi kullanımında karşınıza çıkan tüm arıza durumlarını önemseyin ve yapılması gerekenler hakkında mutlaka bilinçli olun. Bazen karşınıza çıkan arıza durumlarına kullanıcı olarak sizler de müdahale edebilirsiniz. İşte bu gibi durumlarda her zaman bilinçli olursanız belki de karşınıza çıkan sorunları servis öncesi çözümlemiş olursunuz. Sizlere bu yazımızda Vaillant F29 Arızası hakkındaki bilgileri sunacağız. Bu sorunla eminiz ki mutlaka karşılaşmışsınızdır. Karşılaştığınız an sorunun sebepleri kadar çözümlerini de makalemizde bulabileceksiniz.

Vaillant F29 Arızası Nedir?

İyonizasyon problemidir.

Vaillant F29 Arızasında Kullanıcı Ne Yapmalı?

İyonizasyon sorunu kombinin çalışma sırasında alevinin sönmesi demektir. Gaz girişi olmayabilir veya gaz girişi yetersiz olabilir. Genelde F28 arıza kodu ile hemen hemen aynı anlamı taşır.

  • Gaz girişlerini kontrol edin: Dairede gaz kesintisi olabilir. Bu nedenle vanaların açık olduğundan emin olun. Vanalar kapalı ise açın.

  • Kombiyi resetleyin: Vaillant kombilerde reset düğmesi alev simgesi ve üzerinde x işareti olan düğmedir. Bu düğmeye yaklaşık 3 saniye kadar basılı tutmalısınız. Bu uygulama sonrasında sorunda düzelme olmazsa eğer işlemi birkaç kez daha tekrar edebilirsiniz. Resetleme uygulaması sonrasında da sorun düzelmezse resetleme işlemini bırakmalısınız.

İşlemleri yaptınız ama sonuç aynı mı? O halde artık servisi arama ve servis yardımı alma vakti gelmiş demektir. Bu sorunu Kartepe ilçesinde yaşamakta iseniz Kartepe Vaillant Servisi’ni arayarak bilgi ve yardımları alabilirsiniz.

Vaillant F29 Arızasının Sebepleri Nelerdir?

  • İyonizasyon elektrodunda problem olabilir: Yanma haznesinde yer alan ince uzun çubuk şeklindeki parçalardır. Çok kolay arızalanmaz. Bazen tıkanabilir. Tıkalı olduğunda temizlenir, arızalı ise değiştirilir ve sorun bu şekilde çözümlenebilir.

  • Gaz valfinde problem olabilir: Gaz valfi şebekeden gazın bir kısmını brülöre göndererek yanma oluşumunu sağlayan en önemli parçalardan biridir. Arızalı olma gibi durumlarda cihaz ateşleme yapmayabilir, alev kesilebilir ve buna benzer daha birçok sorun yaşanabilir. Bu gibi durumlarda parça tamiri olmaz. Değişimi gerekmektedir. Bu konudaki yardımları da uzmanından almalısınız.

  • Elektronik kartta problem olabilir: Elektronik kart Vaillant kombilerin beynidir. Hemen her arıza durumunda karşımıza çıkabilir. Arızalanma gibi durumlarda tamiri de olabilir, değişimi de olabilir. Bu gibi durumlarda uzman ekip yardımı almak gerekir. İşi uzmanına bırakırsanız sorununuz kısa zaman içerisinde çözümlenecektir.

Vaillant F29 Arızası konusunda sunulan bilgileri incelediniz. Yaşanan sorunun sebepleri hakkındaki bilgilere de bu makalemiz sayesinde ulaşmış oldunuz. Kullanıcı olarak yapmanız gereken işlemlerden tutun da servis ekiplerinin yapacağı müdahaleye kadar olan tüm bilgileri sunduk. Yardım almak üzere mutlaka uzman servisi arayın.


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page