top of page

Vaillant Kombi Barı Azalıyor

Vaillant kombi kullanımında karşılaşılan hemen her bir arıza durumu kullanıcılar için sorun teşkil ediyor. Her bir arıza durumunun da önemsenmesi tavsiye ediliyor. Özellikle de sorunun daha çok büyümemesi ve masrafın artmaması amacı ile en ufak bir arıza durumu bile önemsenmelidir. Bu makalemizde sizlere Vaillant Kombi Barı Azalıyor sorunu hakkındaki bilmek istediklerinizi sunacağız. Yazımızı incelediğinizde bu sorunu neden yaşadığınız, sorunu nasıl çözümleyebileceğiniz konusundaki ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Bilgi ve yardımları almak üzere önerimiz makalemizi incelemenizdir.

Vaillant Kombi Barı Azalıyor ise;

  • Vaillant kombi barı yani basıncı birçok sebeple azalabilir. Önemli olan ne kadar ve hangi sıklıkla azaldığıdır. Bu durumu kullanıcı olarak öncelikle tespit etmenizi öneriyoruz. Vaillant kombi basıncı eğer kullanıma bağlı ayda bir azalmakta ise veya bu süre daha uzun olmakta ise normal bir durumdur. Yani bu durumda sorun yok diyebiliriz. Fakat basıncın azalması günde bir ya da birkaç kezi buluyor veya haftada birkaç kez oluyor ise bu arıza durumudur. Bu durumda servis yardımı alınmalıdır.

Vaillant kombi tabiri caizse ayda yılda bir basıncı düşürüyor ise bu durumda doldurma musluğu ile kombiye su basmalı ve kullanmaya devam etmelisiniz. Basıncın düşme zamanı sıklıkla oluyor ise bu durumda mutlaka Vaillant Servisi ile görüşmelisiniz.

Vaillant Kombi Barı Neden Azalır?

Vaillant kombi barının azalması birçok etmene bağlıdır. Bu gibi durumlarda kullanıcı olarak servis gelmeden önce bir yerde su kaçağı var mı diye kontrol etmelisiniz. Kalorifer tesisatında su kaçağı gözlemliyorsanız uzman bir tesisatçıdan yardım almalısınız. Kombi altında su kaçağı var ise Vaillant Servisi yardımı almalısınız. Su kaçağı söz konusu ise basınç bu sebeple düşüyordur ve aslında kombinizde ya da tesisatınızda su kaçağı sorunu söz konusudur. Bu durumda ilgili ekipler duruma müdahale ederek sorunu çözümleyecektir. Gözle görülen bir su kaçağı yok ise ve buna rağmen basınçta sıklıkla düşme oluyor ise bu bir arıza durumudur. Size kısaca sebepleri sıralayalım…

  1. Genleşme tankının havası azalmış ya da bitmiş olabilir,

  2. Genleşme tankının membranı delinmiş olabilir,

  3. Ana eşanjörde sorun olabilir,

  4. Kombi ya da tesisatta su kaçağı olabilir,

  5. Gözle görülmeyen veya görülen sıva altı kaçakları olabilir.

Vaillant kombiye su bastığınız an basınç aniden sıfırlanıyor ise gözle görülmeyen bir su kaçağı yok ise sorun muhtemelen sıva altındaki kaçaktadır. Bu durumda mutlaka tesisatçıdan yardım alın. Basınç bu kadar kısa sürede düşmüyor ve gözle görülmeyen bir kaçak durumu söz konusu değilse mutlaka Vaillant Servisi yardımı alın.


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page