top of page

Kaloriferler Az Isınıyor

Vaillant kombi kullanılan konutlarda özellikle de kış aylarında hemen her tüketicinin şikayeti kaloriferlerin az ısınmasıdır. Kaloriferler Az Isınıyor ise bu duruma sebep olan etmenler neler olabilir? Kaloriferlerin az ısınması halinde hangi işlem ya da uygulamalar yapılabilir. Servis öncesi ve sonrası yapılması gerekenler için makalemizi incelemeye başlayabilirsiniz.

Kaloriferler Az Isınıyor ise;

Öncelikle yapmanız gereken şey Vaillant kombi panelinden kalorifer ayarını kontrol etmektir. Kalorifer ayarı kısık olabilir. Vaillant kombide kalorifer ayarına göre kaloriferler ısıtma yaptığı için ayar kısık olabilmektedir. Ayar kısıksa eğer ayarı yükseltmeyi deneyin. Ayarın yüksek olmasına karşın yine de kaloriferlerin az ısındığı görülür ise bu durumda bir sorun olduğunu anlayabiliriz. Bu gibi durumların yaşanması birçok etmene bağlıdır. Bu etmenleri de sizlere kısaca sıralayalım…

Çözüm:

Arızanın çözümlenmesi adına öncelikle sorunun yerinde tespit edilmesi gerekmektedir. Uzman Vaillant Servisi yardımı alırsanız sorun yerinde görülür, arızalı parça ya da söz konusu yaşanan aksaklıklar tespit edilerek arıza durumu çözümlenir. Muhtemel sebepleri merak ediyorsanız eğer kısaca sunalım…

  1. Pompa arızası olabilir: Devirdaim veya su sirkülasyonu sağlama görevindeki pompanın arızalı olması ya da devir düşürmesi gibi durumlarda kaloriferler olması gerekenden az ısınabilir. Genelde bu sorunda pompa arızalı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu durumda pompanın tamiri ya da değişimi olabilmektedir.

  2. Kalorifer filtresinde tıkanma olabilir: Kalorifer dönüş borusu içerisinde pislik tutma özelliğinde olan filtre yer almaktadır. Filtrenin zamanla tıkanması sebebi ile kaloriferler olması gerekenden az ısıtır. Filtre temizlenir ise tıkanıklık giderilir ve kaloriferler daha iyi ısınabilir.

  3. Kalorifer tesisatı tıkalı olabilir: Tesisatın zamanla tıkanması sebebi ile kaloriferler daha az ısıtma yapar. Bu gibi durumlar sebebi ile önerimiz tesisatınızı zamanı geldiğinde temizletmenizdir. Tesisat 3 yılda bir kez temizlenmelidir. Bu konuda uzman yardımı alırsanız bu gibi sorunları yaşamak yerine daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

  4. Kalorifer sensörü arızası olabilir: Kalorifer devresinde çalışan ntc sensörün arızalanması halinde kaloriferler az ısı sağlayabilir. Bu gibi durumlarda parçanın değişimi gerekmektedir. Parça değişimi ile sorun giderilmiş olur.

  5. Ana eşanjörde kireç veya tıkanma olabilir: Ana eşanjörün zamanla tıkanması veya kireçlenmesi sebebi ile de kaloriferler olması gerekenden daha az ısı sağlayabilmektedir. Bu gibi durumlarda ana eşanjöre müdahale edilir ve sorun çözümlenir.

Kaloriferler Az Isınıyor ise muhtemel sebepler bunlar olabilir. Bu gibi sorunları yaşamamak adına kalorifer tesisatını vakti geldiğinde temizletmeli, kombi bakımını da düzenli olarak yaptırmalısınız. Arıza durumunun çözümü adına da mutlaka Vaillant Servisi yardımı almalısınız.


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page