top of page

Vaillant F22 Arızası

Vaillant kombilerde yaşanılan sorunları bugün siz değerli müşterilerimizin izahına sunacağız. Aşağıda yer alan makalemizde siz değerli müşterilerimiz için detaylı bilgi paylaşmış bulunuyoruz. Alt kısımda yer alan bilgileri okuyarak sizlerde yapabilecekleriniz ya da sorunun nedeni hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Vaillant Kombi Neden F22 Arızası Verir?

Vaillant kombilerde mesela modelleri sıralayacak olursa; Atmotec,-Turbotec, Ecotec ve Vuw Plus modellerinde bu arıza kodu ortaya çıktığında kuru yanma arızası olarak nitelendirilir. F-23 ve F24 arıza kodları kombi ekranın yer aldığında buda aynı hatan kodu anlamına gelir.

vaillant f22 hata kodu

Vaillant F22 Arızasında Servis Çağırmadan Neler Yapılır?

Kombi basıncını kontrol edin; Vaillant kombi ekranlarında genel olarak yuvarlak şekilde bar göstergesi bulunur. Bu göstergeyi kontrol ederseniz değerin kaçta olduğunu kolay bir şekilde görebilirsiniz. Basıncın düşük olduğunu fark ettiyseniz doldurma musluğunu kullanarak cihaza su basabilirsiniz. Kombiye su basmanız halinde yaşadığınız sorunda normale döner.

Kombinizi resetleyin; Vaillant kombi modellerinin tümünde reset işlemi aynıdır. Üzerindeki göstergeyi kontrol ederseniz alev simgesinde bir gösterge görürsünüz. Ekran üzerindeki bu düğmeye 3 saniye basılı tutunuz. Kullanmış olduğunuz Vaillant cihazın kendini kapatarak yeniden başlattığını göreceksiniz. Reset sonrası sorun çözümlenmedi ise işlemi birkaç kez daha tekrarlayabilirsiniz.

Vaillant Kombide F22 Arıza Sebepleri Nelerdir?

Pompada devir düşmesi;

Pompa Vaillant kombide devir daim sağlama görevinde olan en önemli parçalar arasında yer alır. Çalışma esnasında devir düşürür ise kombide kuru yanma sorunu oluşur. Bu gibi durumlarda pompanın tamiri ya da değişim işleminin yapılması gerekir. Bu gibi durumlarda mutlaka işin uzmanından destek alınız.

Ana eşanjörün kireçli ya da tıkalı olması;

Kalorifer filtresi adı verilen parça kalorifer dönüş sensörü içerisinde yer alır. Kalorifer dönüş borusu üzerinde yer alan somonlar uygun kurbağacık yardımı ile çıkartılmalı ve içrisinde eyer alan silindir şeklindeki ufak gözlere sahip filtreler su altında yıkanması gerekir. Temizlik işlemi sonrasında açılan somon aynı şekilde kapatılır ve bu şekilde sorun çözümlenir.

Kalorifer tesisatında tıkanma olması;

Zaman içerisinde kalorifer içerisinde kireç ve katmanlar oluşur. Bu nedenle cihazda su dolaşımı olmadığından dolayı içerisinde kuru yanma sorunu yaşanır. Tesisatta olası tıkanma var ise tesisat yıkama işlemi sonrasında sorun giderilir. Bu durumda uzman tesisatçıdan yardım almalısınız.

Sizlere bugünkü makalemizde Vaillant F22 Arızası hakkında bilgi verdik. Yukarıda belirtmiş olduğumuz sorunlar ile karşılaşmanız halinde mutlaka uzman desteği alınız.


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page