top of page

Vaillant Klimada Arıza Olmayan Durumlar

Vaillant klimada bazı durumlar vardır ki kullanıcılar arıza olarak düşünür ancak arıza değildir. Vaillant Klimada Arıza Olmayan Durumlar nelerdir? Ya da hangi durumlar arıza değildir? Bu makalemizi bilgi amacı ile inceleyebilirsiniz.

Vaillant Klimada Arıza Olmayan Durumlar

  1. Klima Açar Açmaz Çalışmıyor

Klima kapatıldıktan sonra yeniden açılırsa kompresör sigorta atmasının önüne geçmek için 3 dk. boyunca çalışmaz. Bu her klimanın özelliğidir. Klima fişi çekilir yeniden takılırsa koruma devresi 3 dk. kadar devreye girer ve cihaz bu süre zarfında çalışma yapmaz.

  1. Klimadan Koku Geliyor

Klimanın iç ünitesinden koku gelmesi olağan bir durumdur. Klimanın monteli olduğu odadaki her tür koku (sigara veya mobilya gibi) klimanın içine girer. Odadaki kokuları engellerseniz ayrıca klimanın filtresini düzenli şekilde temizlerseniz bu duruma denk gelmezsiniz.

  1. Dış Üniteden Su Geliyor

Klimanın iç ünitesinde oluşan buhar dış üniteye gönderilir. Bu yüzden dış ünitede su akıntısı olması normal bir durumdur. Isıtma modunda otomatik buz çözme işlemi ile dış ünitede su akıntısı görülür. Bu bir arıza durumu değildir, her klima bu şekilde çalışır.

  1. Duman veya Buhar Geliyor

Klima soğutmadayken ya da kurutmadayken iç üniteden duman gelebilir. Bu klimadan çıkan havanın etkisi ile oda havasının aniden soğuması ile yoğunlaşma ve buhar oluşumundan kaynaklı bir durumdur. Ayrıca klima ısıtma moduna alınıp çalıştırıldığında dış ünite fanı durabilir, bu da cihazdan buhar çıkmasına neden olabilir. Buz çözme modunda çalışmasından kaynaklanan bir durum olduğu için bu da normaldir. Bu gibi durumlarda defrost işleminin yapılıp yapılmadığına bakmalısınız. Cihaz defrost (buz çözme) işlemi yapıyorsa eğer buharın çıkması normal bir durumdur.

  1. Klima Ses Yapıyor

Klima çalıştığında ya da kapatıldığında borularından ses gelebilir. Bu genelde su sesidir. Çalışma başladıktan ortalama 2-3 dk. sonra klima sesli çalışıyor gibi gelebilir. Bu ses soğutucu akışkanın sesidir. Çalışma sırasında gıcırtı sesi duyulursa eğer. Bu da ısı değişimine bağlı ön kapağın genleşmesi ya da büzülesinden kaynaklı bir durumdur. Bu da bir arıza değildir.

  1. Hava Akışı Zayıfladı ya da Durdu

Isıtma modu başlatılırsa iç kısımların ısınması için fan hızı geçici olarak düşer. Isıtma modundayken oda sıcaklığı termostat ayarının üzerine çıkarsa, dış ünite çalışmasını durdurur ve iç ünite düşük bir fan hızında çalışır. Bu da olağan bir durumdur.

Odanın daha iyi ısınmasını isterseniz eğer termostat ayarını yükseltmeniz gerekir. ısıtma modunda otomatik buz çözme işlemi başlar. Bu durumda klima 6-12 dk. kadar durabilir. Bu da olağan bir durumdur.

Kurutma modunda ya da oda sıcaklığını ayarlamaya çalışırken fan yavaş hızda çalışır. Bu da olağan bir durumdur.

Otomatik çalışma modunda ise cihaz çalışırken fan hızı en düşük hıza geçer. Bu da cihazın normal çalıştığını belirtir ve arıza durumu değildir.

Klimanızda bu gibi durumlara denk gelirseniz eğer servis çağırmanıza gerek yoktur. Vaillant Klima Montajı gibi işlemlere gerek duyarsanız da bizi arayabilirsiniz.


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page