top of page

Vaillant Kombi Neden Çalışmaz

Vaillant kombilerin çalışmaması tek bir nedene bağlı değildir. Direk servis çağırmak da doğru değildir. Yani servis öncesi yapılması gereken işlemler ve kontroller vardır.

Servis Öncesi Yapılması Gereken İşlemler Nelerdir?

  • Dairenizde gaz kesintisi olmadığından emin olun. Tüm gaz vanalarını kontrol ederek kapalı ise açın. Ocağınız doğalgazlı ise ocağı deneyerek yandığından emin olun. Ocak yanıyorsa bu dairenizde gaz olduğu, gaz kesintisi olmadığı anlamına gelir. Gaz vanalarının açık şekilde olması da gazın daireye geldiği anlamına gelir. Ocak yanmıyorsa dairede gaz yok demektir. Vanalar da açık şekilde ise bu durumda doğalgaz firmasını arayarak dairede gaz olmadığı belirtilmeli ve yardım alınmalıdır.

  • Kombi su basıncının 1 ile 2 bar arasında olduğundan emin olun. Vaillant kombilerin genel olarak hemen her modelinde yuvarlak şekilde bar göstergesi bulunur. Bu bar göstergesi 1 in altını gösteriyorsa basınç düşük demektir. 3 barı geçmişse basınç yüksek demektir. Kombi basıncı düşük olduğunda da yüksek olduğunda da cihaz arızaya geçebilir. Basınç düşükse doldurma musluğu ile kombiye su basmanız gerekir. Basınç yüksek ise kombiye en yakın petekten su alarak basıncı düşürmeniz gerekir.

  • Kombiyi resetlemeniz gerekir. Vaillant kombilerin genel modellerinde reset düğmesi alev sembolü üstünde x işareti olan düğmedir. Bu düğmeye 3 saniye basılı tuttuğunuzda ve sonrasında parmağınızı çektiğinizde kombiye reset atmış olursunuz. Kombi zaten bu aşamada kendiliğinden kapanıp açılacaktır. Bu işlemi arıza durumunda en fazla 3 defa uygulayabilirsiniz.

Belirtilen kontrol ve işlemleri yapmanıza rağmen kombi yine de çalışmıyorsa servis çağırmanız şarttır.

Kombi bazen ekranda hata kodu verebilir ya da LED li bir model ise LED yanıp sönerek cihaz arıza uyarısı verebilir. Bu durumda arıza durumu ekranda yanıp sönen arıza koduna ya da panelde yanıp sönen LED uyarısına göre tespit edilerek çözüm sağlanır. Hata kodlarını ya da uyarı ledlerini kombinizin modeline göre araştırabilir ya da bunun için Vaillant Servisi arayarak da bilgiler alabilirsiniz.

Vaillant Kombi Neden Çalışmaz?

Vaillant kombinin çalışmaması başta da belirttiğimiz gibi birçok sebebe bağlıdır. Öncelikle sorunu yerinde incelemek gerekir.

Kombi sadece sıcak su vermiyorsa; tribün, ntc, akış şalteri, plaka eşanjör, pompa, anakart, fan, prosestat, conta, üç yollu vana gibi birçok parçada sorun olabilir.

Kombi sadece petekleri ısıtmıyorsa; tesisat ya da kalorifer filtresi tıkalı olabilir, kalorifer sensörü, anakart, pompa, eşanjör gibi parçalarda sorun olabilir.

Kombi hem sıcak su vermiyor hem de petekleri ısıtmıyor ayrıca ekranda bir hata kodu vermiyor ya da led uyarısı vermiyorsa; pompa, anakart, fan gibi birçok parçada sorun olabilir.

Arıza durumlarında net teşhis için sorunu yerinde görmek en sağlıklı çözüm sağlar. Sorunu yerinde görmeden net bir tespit yapılamaz. Sunduğumuz bilgiler ise yalnızca tahmini bilgilerdir. Mutlaka uzman yardımı almalısınız.


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page