top of page

Vaillant F32 Arızası

Vaillant kombilerde F32 arıza kodu şu sıralar çok sık karşılaştığımız bir sorundur. Bu sorunda müdahale nasıl olur, hangi parçalarda sorun olabilir ya da sorun neden yaşanır sorularının yanıtı merak edilir. Bilgi için aşağıdaki yazımızı inceleyin.

Vaillant F32 Arızası Nedir?

  • Fan sorunudur.

Genel açıklaması fan sorunudur. Ancak direk fan arızası da denilemez. Farklı parçalarda sorun olabilme ihtimali de vardır.

Kullanıcı Ne Yapabilir?

Bu arıza durumunda kullanıcının yapabileceği herhangi bir işlem yoktur. Ancak yine de her ihtimale karşı kombiyi birkaç kez resetlemek gerekir. Resetleme işlemi için çoğu modelde “alev üzerine x işareti” olan tuşa birkaç saniye basılı tutabilirsiniz. Bazı modellerde de açma/kapama işlemi ile resetleme yapılabilmektedir.

Resetleme işlemi de en fazla arka arkaya 3 kez uygulanmalıdır. 3 resetleme sonrasında sorun düzelmiyorsa direk servis yardımı almak gerekir.

Arızanın Muhtemel Sebepleri Nelerdir?

  • Fan arızası (sadece hermetik ve yoğuşmalı kombilerde)

  • Anakart arızası

  • Prosestat arızası (sadece hermetik kombilerde)

Bu gibi parçalarda sorun olabilir. Ancak hangi parçada net sorun olduğunu yerinde tespit etmek gerekir. Servis ekiplerince tespit yerinde yapılır, kullanıcı bilgilendirilir ve onay alınırsa işlemler de direk yerinde yapılır.

Bu arıza durumunda cihazı sökmeye gerek yoktur. Cihaz sökülmeden atölye şartları dışında yerinde de onarılabilmektedir. Parça değişimi olacaksa parça sökülerek direk yerinde değiştirilir. Parça tamiri gerekirse de arızalı parça sökülerek tamir edilir, tamir edildikten sonra yerine takılarak cihaz çalıştırılır. Yani uygulamalar yine yerinde yapılır.


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page